LCHF: Grillad karrékotlett med falsk potatissallad
Bli plusmedlem idag!
-
3000 näringsberäknade recept
-
Gå ner i vikt i egen takt
-
Personlig rådgivning
-
Färdiga kostscheman
Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl
BeställIngredienser
500 g Gris fläskkarré rå |
2 st Aubergine |
0.5 st Lök gul, |
10 cm Purjolök |
0.5 dl Kapris |
1 dl Majonnäs fett 80% |
2 dl Creme fraiche fett 34% |
3 tsk Senap fransk |
1 paket(er) a´140 gr Gris bacon |
Gör så här
- Marinera eller krydda köttet valfritt.
- Skala och dela aubergin i tärningar och droppa ev över citron för att slippa missfärgning.
- Förväll hastigt i max 1 min. Häll i durkslag och snabbkyl med kallt vatten, ställ in i kylen.
- Hacka löken och purjolöken och blanda med kapris, majo, senap, creme fraiche. Smaka av med salt och peppar!
- Tillsätt auberginetärningarna och blanda till sallad. Låt om möjligt den falska potatissalladen stå kallt i kylen i ca 1 timme innan severing.
- Dela bacon fint och stek knaprigt, använd som garnering.
- Grilla köttet och servera med den falska potatissalladen!
Garnera med hackad purjo eller annat grönt istället för bacon. Variera köttet.
ServeringstipsGrilla gärna lite färska champinjoner och en tomat till!
Näringsvärden baserat på en portion
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden.
Bli medlemLogga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.